Utbildning

Utbildning kommer att ske i samarbete med Folkuniversitetet i Karlskrona under hösten 2015

Utbud just nu:

Android surfplatta

Har du skaffat dig en Android surfplatta? Och behöver hjälp med att komma igång? Då är det här kursen för dig. Du lär dig grundläggande kunskaper i att navigera och hantera surfplattan, enklare inställningar, surfa, ta hem appar, fotografera och skicka e-post. Det ges gott om tid för egna frågor och praktiska övningar.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

 

iPad

Har du skaffat dig en iPad? Och behöver hjälp med att komma igång? Då är det här kursen för dig. Du lär dig grundläggande kunskaper i att navigera och hantera iPaden, enklare inställningar, surfa, ta hem appar, fotografera och skicka e-post. Det ges gott om tid för egna frågor och praktiska övningar.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

 

Data grund

Steg för steg får du grundläggande kunskaper om persondatorer och nätverk, datorns uppbyggnad och funktion, hur tangentbordet fungerar, hur du hanterar mappar och filer samt om säkerhet och lagar.

Du kommer igång med att arbeta med Word, Excel och PowerPoint. Du lär dig också hur datakommunikation fungerar och att söka information på Internet.

Teoridelar varvas med övningar och dina kunskaper byggs succesivt upp.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

 

WordPress grund

 • Träff 1
  Introduktion till WP, hemsida och skapande av den första sidan
 • Träff 2
  Administrationssidor, arbete med sidor, inlägg och media
 • Träff 3
  Arbete med menyer, etiketter och kategorier
 • Träff 4
  Arbete med användare och kommentarer
 • Träff 5
  Sociala medier, statistik och sökmotoroptimering
 • Träff 6
  Flytta installationen till ny wordpressvärd

Förkunskaper: Goda datorkunskaper krävs.

 

Digital fotografering

Vill du lära dig att använda din digitalkamera på rätt sätt?

Har du köpt digitalkamera? Vill du lära dig att använda den på rätt sätt? I kursen lär du dig att göra grundinställningar samt inställningar för olika fotosituationer som närbild, landskapsfotografering och porträtt.
Du lär dig också när, var och hur du ska använda kamerans olika program och vilka inställningar som behövs för olika motiv och väderförhållande.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

 

Om du vill ha en utbildning i något annat som t.ex nätverk, smarta hem, tv, smartphone eller liknande så är det bara att höra av sig

Made , dropdown css